Stokbrood met brie en spek uit de oven

Soms vraag ik me af of iets de moeite is om te publiceren…. Eigenlijk kan je dit niet eens echt een recept noemen. Het is stokbrood met brie en spek uit de oven. Ik kan er ook niet veel meer van maken.

Toch zet ik het er bij op deze site want er zijn zat mensen die, net als ik, niet altijd zin hebben om “echt” te koken. Toch moet er ’s avonds wel wat gegeten worden en dan is het meest makkelijke: soep met brood. Ik had nog een restje brie liggen dus daar heb ik echt een heerlijk warm broodje van gemaakt.

Ingrediënten voor stokbrood met heerlijk gesmolten brie en spek

  • 1 afbak stokbrood
  • Kleine punt brie
  • 4 plakjes spek
Vul het stokbrood met een paar plakjes brie
Vul het stokbrood met een paar plakjes brie

Hoe maak je dit lekkere “ik heb geen zin om te koken broodje” klaar?

  • De oven op 200 graden voorverwarmen
  • Het stokbrood insnijden in de lengte, en het brood nog een beetje verder uithollen (gewoon wat brood er uit plukken met je vingers)
gevuld stokbrood met brie en spek uit de oven
gevuld stokbrood met brie en spek uit de oven
  • De brie in plakjes snijden en in het stokbrood leggen
  • Een paar plakjes spek er over heen leggen
  • Hoppa!…. de oven in en na 12 minuten genieten van een heerlijk broodje met zachte gesmolten brie.
Stokbroodje met gesmolten brie
Stokbroodje met gesmolten brie
stokbrood met brie uit de oven
stokbrood met brie uit de oven

Variant van dit recept:

Broodje gesmolten brie met walnoten en honing

Eigenlijk net zoals boven beschreven maar dan het spek weglaten. In plaats van het spek doe je er een paar walnoten op. Als het stokbroodje brie uit de oven komt drupje honing toevoegen. Ik doe dat pas als het gevulde stokbrood uit de oven komt, anders gaat de honing teveel ‘lopen’ naar mijn smaak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*