Gevuld stokbrood met gehakt en spek

Als je zoekt naar een duidelijk en goed recept voor gevuld stokbrood met gehakt en moet je dit recept eens proberen. Heerlijk en simpel, perfect voor een gemiddelde zaterdagavond bij de meeste gezinnen maar ook prima voor studenten die wel simpel en lekker willen eten en niet een enorm budget hebben. Want: gevuld stokbrood met gehakt is zeer voordelig.

Voordelig koken, snel koken, eenvoudig koken en lekker koken, klinkt dat allemaal goed? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept.

Dit recept is goed voor 3 hongerlappen of 6 personen met een klein beetje trek

Ingrediënten voor gevuld stokbrood met gehakt en spek

  • 3 afbak stokbroodjes (die goedkope 2 in een pak baguettes, korte stokbroodjes)
  • Ongeveer 440 gram gehakt (dat is de hoeveelheid bij de Jumbo geloof ik die standaard in een bak zit)
  • zakje stroganoff gehaktkruiden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ei
  • 9 plakjes ontbijtspek
  • 100 gram geraspte kaas (hoeft niet maar is wel lekker en mag ook best meer zijn)
Stokbrood met gehakt uit de oven
Stokbrood met gehakt uit de oven

Hoe maak je gevuld stokbrood met gehakt?

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Stokbroodjes in de lengte opensnijden, een driehoekje er uit zagen aan de bovenkant
voor gevuld stokbrood moet je het stokbrood zo open snijden
voor gevuld stokbrood moet je het stokbrood zo open snijden
  • Dan met je vingers meer brood uit het stokbroodje halen (het stokbrood is dus nog niet in de oven geweest) om meer ruimte te maken voor het gehakt
  • Nu het gehakt klaarmaken: gehakt in een kom, kruiden toevoegen, eitje erbij, puree erbij en een deel van het stokbrood wat je er net hebt uitgepeuterd (handje vol ongeveer) erbij doen en alles goed door elkaar kneden.
  • Dan het stokbrood vullen met het rauwe gehakt
stokbrood vullen met rauw maar lekker gekruid gehakt
stokbrood vullen met rauw maar lekker gekruid gehakt
  • Beetje kaas er over doen
  • Dan het ontbijtspek over het gehakt leggen
  • Dan nog een klein beetje kaas over het ontbijtspek strooien
gevuld stokbrood met gehakt en spek in de oven
gevuld stokbrood met gehakt en spek in de oven
  • De gevulde stokbroodjes kunnen nu in de voorverwarmde oven
  • 20 a 30 minuten (verschillend per oven) wachten en klaar is je stokbrood met gehakt
zo is het stokbrood met gehakt geworden, het gehakt is vanzelf gaar geworden in de oven en niet te droog
zo is het stokbrood met gehakt geworden, het gehakt is vanzelf gaar geworden in de oven en niet te droog

10 Comments

  1. ik heb na vele jaren weer eens geprobeerd om een gevulde stokbrood te maken maar ik moest toch nog ff kijken hoe dat ook weer moest .
    en wat er in moest voor kruiden

    • kan ik me voorstellen, had ik ook een tijdje geleden en toen kreeg ik zo de smaak te pakken dat ik er maar een website van heb gemaakt

  2. ben het nu aan het maken, maar het zit al 25 minuten in de oven en het gehakt is nog steeds rauw, ik laat het nog maar even in de oven staan, hopelijk word het stokbrood er niet keihard van. kan niet wachten om het te proeven.

    • Tip: Even inpakken in zilverfolie (om te voorkomen dat de bovenkant zwart gaat worden) en nog even terugdoen in de oven. Per oven kan de baktijd behoorlijk uiteen lopen.

  3. Ik wil het straks gaan maken. Gebruik je per stokbroodje alleen de helft of doe je de andere helft er bovenop? Dat is een beetje onduidelijk.

    • Ik gebruik zeg maar 3/4. Ik maak een inkeping over de lengte en hol het stokbroodje met mijn vingers nog iets uit. Daarna het brood vullen met gehakt.

  4. Ik kwam toevallig dit recept van je tegen,en maak er dankbaar gebruik van.
    Het staat nu in de oven, dus ik ben erg benieuwd.

  5. Ik neem altijd van die kleine bakbroodjes 6 in een pak en doe daar 50 gram gehak tussen de broodjes snij ik een v uit gehak er in stukjes kaas plakje ontbijtspek stukje ui en paprika er op dan ongeveer 18 min op 180 gr

  6. wat voor gehakt gebruik je? ik had het laatst ook gemaakt.
    alleen die van mij droop het vet er aan de onderkant uit als bagger.
    wat kan ik hier tegen doen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*