Gevulde broodjes met gehakt

Zin in een lekker broodje bij de lunch? Maak dan eens gevulde broodjes met gehakt. Ik maak ze met pistoletjes die je thuis nog moet afbakken maar het kan natuurlijk ook met afbak kaiserbroodjes.

Meestal maak ik gevuld stokbrood met rauw gehakt maar voor deze kleine snelle broodjes als lunch pak ik het net eventjes anders aan. Nóg iets simpeler.

Ik gebruik de pistoletjes die meestal met 4 in een pak zitten. Je hebt ze ook met 6 in een pak maar die zijn me net eventjes te klein.

Ingredienten voor gevulde broodjes met gehakt

  • 4 afbak pistoletjes
  • 250 gram gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • 1 lente-ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 8 eetlepels geraspte kaas

gevulde broodjes met gehakt

gevulde broodjes met gehakt

Hoe maak je een broodje gehakt in de oven?

  • De oven vast laten voorverwarmen op 200 graden
  • De pistoletjes in een V-vorm insnijden en met je vingers verder uithollen
  • Het gehakt rul bakken in een koekenpan
  • De lente-ui in dunne ringetjes snijden
  • De laatste 3 minuten bak je de geperste knoflook, lente-ui en tomatenpuree mee met het gehakt
  • Vul nu de broodjes met het gehaktmengsel
  • Lekker wat geraspte kaas bovenop het gehakt strooien
  • Zet de broodjes nu in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 10 minuten is je broodje gehakt uit de oven klaar

In plaats van pistoletjes kan je ook bijvoorbeeld kaiserbroodjes gebruiken

In plaats van pistoletjes kan je ook bijvoorbeeld kaiserbroodjes gebruiken

Nou heb ik ook nog een heel on-culinaire tip voor je: een bakje verse knoflooksaus, en theelepeltje….. Af en toe een lekkere klodder knoflooksaus op het broodje doen. Zo gigantisch lekker! Dus: culinair verantwoord: nee. Lekker: ja.

Zoals je ziet zijn gevulde broodjes met gehakt heel makkelijk en snel klaar te maken. Je kunt oneindig veel variaties maken met andere groentes en specerijen. Ik zou zeggen: leef je uit voor de volgende lunch!

Als je een lekkere variant weet voor dit recept, laat hieronder dan een leuke reactie achter, dan kunnen andere ook genieten van jouw creatie

Leave a Reply