Gevuld stokbrood met spek, kruidenkaas en snelle eiersalade

Het is vandaag zaterdag en op zaterdag doe ik meestal iets makkelijks qua eten. Op een gemiddelde zaterdag heb ik genoeg dingen te doen. Op zaterdag doe ik alles wat door de week is blijven liggen zoals was opvouwen en in de kast doen, wat administratie en dat soort geneuzel. Kortom: geen zin om te koken en wel zin in iets lekkers.

Dat lekkers werd een gevuld stokbroodje met roomkaas, spek en zelfgemaakte eiersalade. Ik hoor al weer mensen denken: jaaaaa, dat kost wel veel tijd om te maken. Mijn antwoord: echt niet!

Wat heb je nodig voor een heerlijk gevuld stokbrood met roomkaas spek en zelfgemaakte eiersalade?

Het ultieme zaterdagavond broodje, morgen eet ik weer sla en groentesoep

Het ultieme zaterdagavond broodje, morgen eet ik weer sla en groentesoep

  • 1 afbakstokbroodje
  • 50 gram roomkaas met kruiden
  • 2 a 3 plakjes ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 1 sjalotje
  • 1 zakje kerriedipsaus (van duyvis of een ander merk, ik bedoel die poedertjes waar je zelf mayo bij moet doen)
  • 2 ½ eetlepels mayonaise
  • Versgemalen peper

Hoe maak je het ultieme zaterdagavond stokbroodje met zelfgemaakte eiersalade?

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Een driehoek snijden uit het stokbrood in de lengterichting
  • Vul die driehoek met roomkaas en leg daar een paar plakjes spek op

Stokbrood gevuld met kruidenroomkaas en spek

Stokbrood gevuld met kruidenroomkaas en spek

  • Zet het gevulde stokbroodje in de oven voor ongeveer 15 minuten tot het spek donker en een beetje krokant is geworden
  • Ondertussen kook je 2 eitjes (9 minuten)
  • Sjalotje snijden
  • Doe het zakje kerriedipsaus kruiden in een kom
  • Voeg 2 ½ eetlepels mayonaise toe samen met de gesnipperde sjalot en roer het door elkaar
  • De eitjes pellen en fijnsnijden. Voeg het ei bij de smurrie die je net hebt gemaakt en je snelle eiersalade is al weer klaar. Oh ja, nog een beetje versgemalen peper er over heen strooien

De super snelle zelfgemaakte eiersalade

De super snelle zelfgemaakte eiersalade

  • Als je gevulde stokbrood klaar is haal je die uit de oven en dan schep je er nog royaal wat eiersalade over heen (overgebleven eiersalade gaat later op de avond op een toastje natuurlijk)
  • Meer is het niet!

Het ultieme zaterdagavond broodje, morgen eet ik weer sla en groentesoep

Het ultieme zaterdagavond broodje, morgen eet ik weer sla en groentesoep

Het is een super makkelijk te maken gevuld stokbroodje geworden en de smaak…. Onovertroffen!

Ehh, ik voel aan mijn water dat mensen zich afvragen of dit in een gezonde leefstijl past. Het antwoord is duidelijk: Nee! Maar geloof me, ik heb van iedere hap genoten. Morgen eet ik wel salade en groentesoep oké?

Leave a Reply