Gevuld stokbrood met kruidenboter

Deze keer gaan we zelf een stokbroodje met kruidenboter maken. Ik ben het spuugzat, die nepdingen die ze in de supermarkt verkopen! Daar zit zo onwijs weinig kruidenboter op…. Ik ben beslist wel van “als het makkelijk kan, moet je niet moeilijk doen, maar het moet wel lekker zijn!” Wie doet er nou zo weinig kruidenboter op een stokbrood??

Goed, voor de prijs is het best een aardig product maar ik maak een stokbroodje met kruidenboter 10 x liever zelf. Ik maak ook de kruidenboter zelf. Hoeft natuurlijk niet, van mij mag je best gewoon een kuipje kopen hoor, maar met dit recept voor stokbrood met kruidenboter zet je echt iets heel lekkers op tafel. Misschien is het recept niet erg creatief maar er gaat maar weinig boven warm stokbrood met kruidenboter uit de oven.

Ingrediënten voor stokbrood met kruidenboter

  • 1 afbakstokbrood
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 10-15 sprietjes bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes dille
  • 1 theelepel citroensap
  • Versgemalen zout

stokbrood-met-kruidenboter2

Gewoon stokbrood afbakken en daarna pas de kruidenboter er op smeren kan natuurlijk ook

Zelf kruidenboter maken

  • Zorg er voor dat de boter op kamertemperatuur is, anders kan je de ingrediënten niet goed door elkaar roeren
  • Bieslook en dille heeeeel fijn snijden
  • Doe de boter in een kom
  • Voeg de bieslook en dille toe
  • 2 teentjes knoflook persen en ook bij de boter doen
  • Beetje citroensap toevoegen en alles goed door elkaar roeren
  • Zout naar smaak toevoegen

In plaats van dille kan je bijvoorbeeld ook peterselie of provencaalse kruiden toevoegen

In plaats van dille kan je bijvoorbeeld ook peterselie of provencaalse kruiden toevoegen

Stokbroodje kruidenboter maken

  • Snij diagonaal het stokbrood in, maar niet helemaal doorsnijden!
  • Met een mesje in elke gleuf royaal kruidenboter smeren
  • 10-12 minuten in de oven op 200 graden
  • Klaar!

Kan je kruidenboter invriezen?

Als je nou toch lekkere kruidenboter aan het maken bent…. Maak gewoon wat extra! Kruidenboter kan je namelijk prima bewaren in de koelkast en zelfs invriezen is geen probleem.

Als je wat extra hebt gemaakt dan schep je de overgebleven kruidenboter op een stuk plastic huishoudfolie. Vouw het folie dicht en rol er een soort worst van. Leg de kruidenboter in de koelkast. Als de boter wat harder is geworden kan je er mooie plakjes van snijden. Invriezen kan ook in datzelfde plastic huishoudfolie. Maak dan wel kleine porties zodat je precies de juiste hoeveelheid kan laten ontdooien. Een bijkomend voordeel van kleine porties invriezen is dat je sneller klaar bent met ontdooien. Ik maak het liefste plakjes en die verpak ik los. Kan ik makkelijk een klontje uit de vriezer halen als ik een biefstukje ga bakken.

Leave a Reply