Gevuld stokbrood met kip en Guacamole

Dit is een heerlijk recept voor al die mensen die op zoek naar een lekker en eenvoudig recept voor Gevuld stokbrood met kip. Voor dit recept gebruik ik heel makkelijk een zakje guacamole seasoningmix van Casa Fiesta maar natuurlijk mag je ook zelf lekker je favoriete guacamole maken.

Koken moet vooral simpel blijven (en lekker natuurlijk) in mijn beleving dus ik ga in dit geval even voor de makkelijke weg.

De meeste gevulde stokbroden gaan met vulling en al de oven in maar deze variant maak ik meestal op een andere manier. Lees hier hoe ik een heerlijk gevuld stokbrood maak met kip en guacamole.

Ingrediënten voor gevuld stokbrood met kip

  • 2 afbak stokbroden
  • 200 gram kipfilet
  • Pittige kipkruiden
  • 3 avocado’s
  • 1 zakje casa fiesta guacamole seasoning mix
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels zure room
  • Handje tortilla chips (Dorito’s nacho)

gevuld stokbrood met kip

gevuld stokbrood met kip

Hoe maak je een heerlijk gevuld stokbrood met kip?

  • Stokbrood in de lengte in een V-vorm insnijden
  • Pluk nog flink wat extra brood uit de stokbroodjes, dit is om wat meer ruimte te maken voor de vulling
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de stokbroden in 12 minuten gaar
  • De kipfilet in reepjes snijden en op smaak brengen met wat pittige kipkruiden
  • Bak de kipreepjes in een koekenpan tot ze gaar zijn
  • Dan de guacamole maken volgens de verpakking van zakje guacamole seasoning mix, ik doe er alleen een extra tomaatje bij en 2 eetlepels zure room.
  • Als het stokbrood mooi lichtbruin is haal je hem uit de oven
  • Vul nu het stokbrood met de kipreepjes en schep er royaal guacamole overheen
  • Garneer elke stokbrood met tortilla chips (steek ze in de guacamole)

De overgebleven guacamole eet je lekker op met de rest van de dorito’s. Lekker scoopen!

Leave a Reply