Gevuld stokbrood met geitenkaas, honing en spek

Dit recept is speciaal voor die lekkerbekken die gesmolten geitenkaas uit de oven niet te versmaden vinden. Dit is één van mijn persoonlijke favoriete recepten dus ik slinger het maar even op het internet, dan kunnen andere mensen er ook van genieten.

Dit is bij uitstek een geschikt hapje voor oudejaarsavond. Na alle oliebollen wil je toch ook graag een hartig hapje?

Ik maak dit gevulde stokbrood met geitenkaas en honing meestal met pistachenootjes maar met walnoten en pecannoten kan het natuurlijk ook, de keuze is aan jou.

Ingrediënten voor gevuld stokbrood met geitenkaas honing en spek

  • 1 afbak stokbrood
  • 200 gram zachte naturelgeitenkaas
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel boter
  • 6 grote champignons
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Handje pistachenootjes
  • 2 theelepels honing

gevuld stokbrood met geitenkaas honing en spek

gevuld stokbrood met geitenkaas honing en spek

Hoe maak je een lekker oudejaarsavond hapje met stokbrood en geitenkaas?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Stokbrood in de lengte insnijden (V-vorm uitsnijden) en nog wat verder uithollen
  • Koekenpan op het vuur en boter laten smelten
  • Ui pellen en in halve ringen snijden
  • Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  • Ui en champignons even bakken in de boter tot de uien mooi glazig zijn (evt. schepje suiker toevoegen, dat gaat lekker karamelliseren)
  • Schep de ui en de champignons in het stokbrood
  • De geitenkaas in kleine plakjes snijden en lekker verdelen over het stokbrood
  • Leg daar dan weer een paar plakjes spek overheen
  • Zet het gevulde stokbrood in de oven en wacht geduldig 15-20 minuten tot de geitenkaas lekker zacht en gesmolten is
  • Ondertussen de pistachenootjes uit hun ‘jasje’ halen en grof hakken
  • Haal het stokbrood met geitenkaas uit de oven en doe er wat honing overheen
  • Dan de pistachenootjes er over heen strooien en klaar ben je
  • Geef iedereen een lekker stuk gevuld stokbrood en je bent in hun ogen meteen een echte keukenprins (of keukenprinses)

Geitenkaas met spek hapjes maken van de overgebleven ingredienten

Geitenkaas met spek hapjes maken van de overgebleven ingredienten

Tip: als je nog geitenkaas en spek over hebt dan kan je daar ook nog lekkere borrelhapjes van maken, gewoon een stukje geitenkaas in het spek rollen, beetje honing erbij en dan in de oven tot het spek mooi knapperig is.

 

Leave a Reply