Gevuld stokbrood met gehakt paprika en champignons

Dit recept is lekker voor een simpele zaterdag maaltijd. Niet teveel gedoe maar wel erg lekker. Bijkomend voordeel: het is ook nog eens een vrij goedkope maaltijd. Voor mij is het op zaterdag “soep-met-brood-dag” en dit is een prima broodje om bij de soep te serveren.

Met twee van die gevulde stokbroden en een lekker soepje erbij zitten we met 4 man heerlijk te smullen. Lekker eten kan vaak heel erg simpel zijn, dit recept is daar een goed bewijs van.

Ingrediënten voor gevuld stokbrood met gehakt paprika en champignons

  • 2 kleine afbak stokbroden (duopak baguettes)
  • 200 gram gehakt
  • Peper en zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel gemengde Italiaanse kruiden
  • Half doosje champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • Beetje geraspte kaas
  • Klontje boter of olie

Zaterdag is vaak soep met brood dag..... Maar dan wel met heel lekker gevuld stokbrood

Zaterdag is vaak soep met brood dag….. Maar dan wel met heel lekker gevuld stokbrood

Hoe maak je een stokbrood gevuld met gehakt champignons en paprika?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij het stokbrood in de lengte in een V-Vorm in en hol daarna het stokbrood verder uit met je vingers
  • Het gehakt aanmaken met wat peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Kneed ook een ei door het gehakt. Je kunt ook een deel van het brood in kruimels door het gehakt mengen.
  • Nu het gehakt rauw (ja je leest het goed) in het stokbrood doen. Niet helemaal vol stoppen, er moet ruimte overblijven voor de champignons en de paprika
  • De paprika eerst dwars door het midden opensnijden. Snij er 4 of 6 mooie dunne ringen van, de rest mag gewoon in stukjes gesneden worden
  • Uitje snipperen en de champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  • In een koekenpan de uien bakken tot ze zacht zijn, dan de champignons en de paprika toevoegen en in 5 minuten lekker gaar roerbakken, probeer de ringen paprika heel te laten
  • Schep nu het champignon-paprika mengsel ook in het stokbrood
  • Beetje geraspte kaas er over het gevulde stokbrood strooien en als laatste de ringen paprika op de kaas leggen. Die ringen zijn dus vooral voor de sier maar hé, het oog wil ook wat.
  • Zet de gevulde stokbroden met gehakt nu in de oven en bak ze in 20-22 minuten gaar
  • Zo maak je een lekker stokbrood gevuld met gehakt uit de oven heel simpel klaar

Leave a Reply