Gevuld stokbrood met gehakt en spek

Als je zoekt naar een duidelijk en goed recept voor gevuld stokbrood met gehakt en moet je dit recept eens proberen. Heerlijk en simpel, perfect voor een gemiddelde zaterdagavond bij de meeste gezinnen maar ook prima voor studenten die wel simpel en lekker willen eten en niet een enorm budget hebben. Want: gevuld stokbrood met gehakt is zeer voordelig.

Voordelig koken, snel koken, eenvoudig koken en lekker koken, klinkt dat allemaal goed? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept.

Dit recept is goed voor 3 hongerlappen of 6 personen met een klein beetje trek

Ingrediënten voor gevuld stokbrood met gehakt en spek

  • 3 afbak stokbroodjes (die goedkope 2 in een pak baguettes, korte stokbroodjes)
  • Ongeveer 440 gram gehakt (dat is de hoeveelheid bij de Jumbo geloof ik die standaard in een bak zit)
  • zakje stroganoff gehaktkruiden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ei
  • 9 plakjes ontbijtspek
  • 100 gram geraspte kaas (hoeft niet maar is wel lekker en mag ook best meer zijn)

Stokbrood met gehakt uit de oven

Stokbrood met gehakt uit de oven

Hoe maak je gevuld stokbrood met gehakt?

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Stokbroodjes in de lengte opensnijden, een driehoekje er uit zagen aan de bovenkant

voor gevuld stokbrood moet je het stokbrood zo open snijden

voor gevuld stokbrood moet je het stokbrood zo open snijden

  • Dan met je vingers meer brood uit het stokbroodje halen (het stokbrood is dus nog niet in de oven geweest) om meer ruimte te maken voor het gehakt
  • Nu het gehakt klaarmaken: gehakt in een kom, kruiden toevoegen, eitje erbij, puree erbij en een deel van het stokbrood wat je er net hebt uitgepeuterd (handje vol ongeveer) erbij doen en alles goed door elkaar kneden.
  • Dan het stokbrood vullen met het rauwe gehakt

stokbrood vullen met rauw maar lekker gekruid gehakt

stokbrood vullen met rauw maar lekker gekruid gehakt

  • Beetje kaas er over doen
  • Dan het ontbijtspek over het gehakt leggen
  • Dan nog een klein beetje kaas over het ontbijtspek strooien

gevuld stokbrood met gehakt en spek in de oven

gevuld stokbrood met gehakt en spek in de oven

  • De gevulde stokbroodjes kunnen nu in de voorverwarmde oven
  • 20 a 30 minuten (verschillend per oven) wachten en klaar is je stokbrood met gehakt

zo is het stokbrood met gehakt geworden, het gehakt is vanzelf gaar geworden in de oven en niet te droog

zo is het stokbrood met gehakt geworden, het gehakt is vanzelf gaar geworden in de oven en niet te droog

Latest Comments

  1. gm vd Berg-Willems 16/11/2014
    • admin 16/11/2014
  2. Brenda 30/12/2014
    • admin 30/12/2014
  3. angelique 04/07/2015
    • admin 18/08/2015
  4. Joop 05/08/2015
  5. Joop 19/11/2015
  6. yaniek 11/11/2016
    • Yvonne 04/02/2017

Leave a Reply