Gevuld stokbrood met gehakt en feta

Met dit lekkere recept kan je 2 heerlijke gevulde stokbroodjes maken. Perfect voor de zaterdagmaaltijd met een kop soep erbij. Ook op oudejaarsavond een prima hapje om te serveren.

Ik gebruik een beetje kant-en-klare gehaktkruiden omdat ik vaak een beetje lui ben in de keuken maar je kunt natuurlijk ook zelf lekkere kruiden kiezen en het zakje gehaktkruiden achterwege laten.

Voor sommige mensen blijken pijnboompitjes een must op ieder broodje: dat kan ook bij dit recept maar persoonlijk zou ik die los in een pannetje even roosteren en last minute over het gevulde stokbrood met feta strooien. De kans dat ze verbranden in de oven is namelijk vrij groot.

Ingrediënten voor gevuld stokbrood met gehakt en feta

  • 1 duopak afbak stokbroden
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 klein ei
  • Beetje gehaktkruiden
  • 100 gram feta
  • 1 sjalotje
  • Halve rode paprika
  • Pijnboompitjes voor de liefhebber

Hoe maak je een lekker stokbroodje met een vulling van gehakt en feta?

  • De oven vast voorverwarmen op 200 graden
  • Het stokbrood in de lengte in een V-vorm insnijden, de V er uit wippen en met vingers het stokbrood nog wat verder uithollen

voor gevuld stokbrood moet je het stokbrood zo open snijden

voor gevuld stokbrood moet je het stokbrood zo open snijden

  • Sjalotje snipperen
  • Halve rode paprika in blokjes snijden
  • Gehakt in een kom doen met de gesnipperde sjalotjes, een ei, de gehaktkruiden en de helft van de gesneden paprikablokjes, en een klein handje van het brood dat je net uit het stokbrood hebt gehaald. Goed door elkaar kneden
  • Vul nu het stokbrood met het gehaktmengsel
  • De feta in blokjes snijden
  • De feta en de overgebleven paprika nu op het gehakt leggen en een beetje aandrukken
  • Zet de gevulde stokbroden nu in de oven en dan is het eigenlijk gewoon 20 minuten rustig wachten
  • Veel simpeler bestaat toch niet?

Veel plezier met dit lekkere recept voor gevuld stokbrood met gehakt

Leave a Reply